Újfajta szemlélet az Interliga tornákon is!

grund

Az Interliga tornarendszerben is előírásként szerepel a 2013/2014-es szezontól kezdve az a fajta UEFA szellemiség, melyet az MLSZ is meg szeretne honosítani, miszerint az érintett korosztályok játékában, képzése során semmilyen mértékben se legyen jelen az eredmény-centrikusság!

A legfontosabb irányelv, hogy a játék nyújtson a gyerekeknek önfeledt fociélményt, szórakozást!

Az edző lehetőleg minden játékosának adjon ugyanannyi játéklehetőséget akiket elvitt a tornára, hogy minél több gyermek lelje örömét a pályán az aktuális fordulók során!

A játék a gyerekeké, ezért hagyni kell őket nyugodtan, szabadon játszani mind az edző, mind pedig a szülő részéről!

Nem szabad a gyerekeket nyomás alá helyezni (eredmény, helyezés, túlzott elvárások), mert elvesszük tőlük a játék élvezetét, szeretetét!

Olyan közeget kell teremteni a fiatal focistáknál, melyben a játékosok ki tudják bontakoztatni saját tehetségüket, meg tudják és meg merik valósítani saját gondolataikat a pályán és kreatívan próbálnak játszani!

Mindezeket az irányelveket figyelembe véve készülnek csapataink az idei Interliga tornákra, hogy a közeljövőben érett és egészséges emberré válhassanak az egyesület keretein belül sportoló gyermekek, egy olyan kisközösséget alkotva, melyre örömmel gondolnak majd vissza, a felnőtt életbe való kikerülésük után!

 

Start a Conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük