Ezüst – és bronzérem Egerből

eger u13nnTegnap érkezett haza Egerből 35 orosházi fiatal focista, akik a VI. Agriapipe teremtornán vettek részt a Kemény Ferenc Sportcsarnokban a hétvégén. A 3 korosztály küzdelmeinek helyt adó régi Körcsarnokban, a 2002-es orosházi csapat az ezüstérmet szerezte meg, míg a 2006-osok a bronzérmet hozhatták haza! 

Az első nap során a csoportmérkőzéseké volt a főszerep, ahol a 2002-ben születettek egy döntetlen (Bőrlabda FC 1-1), egy győzelem (Eger 3-1) és egy vereség (Csep-Gól FC 0-1) mellett a csoportmásodik helyet megszerezve jutottak tovább a vasárnapi egyenes kieséses szakaszba. A legjobb 4 közés jutásért a Csepelt kellett legyőzni, mi 2-0-ra sikerült is, így készülhettek az elődöntőre, ahol hatalmas izgalmak közepette büntetőkkel múlták felül a hazai Eger FC csapatát, s jöhetett a torna esti döntőjére! A döntőben az NBI-es éllovás DVSC-TEVA utánpótláscsapatával, a Loki Focisulival kerültek szembe az "ulésok", ahol sajnos 5-0-ra vereséget szenvedtek, így maradt az ezüstérem, ami így is remek eredmény a rangos hazai csapatokat felvonultató tornán! A teremtorna legjobb kapusának az orosházi Ifj. Beke Sándor választották a szervezők! 

A lekisebb korosztály csapatának is hajszálnyi hiányzott csak a döntőhöz, de az elődöntőben 7 méteres rúgásokkal kikaptak a Puebla csapatától, így "csak" a III. helyért meccselhettek, amit magabiztosan, 2-0-ra be is húztak, s ők is felállhattak a dobogóra! A tornát veretlenül végig játszó U8-asok a Mezőkövesd-Zsóry, a Felsőtárkány illetve a Gyöngyös csapatát előzték meg a csoportjukban, hogy a bronzmeccsen újra a gyöngyösi csapattal meccseljenek. Óriási siker még, hogy a torna legjobb játékosa az "ulés" Sinka Napsugár lett! 

A 3. csapatunk a 2004-esek korosztályában indult, s nehéz sorsolást követően próbált meg helyt állni a csoportjukban, ahol a Videoton, az Újpest, valamint a Loki kapott még besorolást. Sajnos két meccsen is a szerencse az ellenfélnek kedvezett, s egy-egy góllal múlta felül az orosháziakat (Újpest 0-1, Videoton 1-2), míg a harmadik mérkőzésen a Loki is megverte csapatunkat (0-6), így nem jutottak be a legjobb 8 csapat közé.  A dicséretet ők is megérdemlik, hiszen remekül küzdöttek a nagyobb nevű ellenfeleikkel szemben. 

Az egri teremtorna 2 hét múlva folytatódik, amikor is 3 újabb másik korosztály csapatai szerepelnek majd, s reméljük, akkor is szép sikerekről számolhatunk be!

Start a Conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük