EGYESÜLETÜNK EDZŐJÉT DÍJAZTÁK

Boér Gábor, az OMTK-ULE 1913 U13-as edzője szakmai elismerésben részesült a hétvégén Békéscsabán, ahol az MLSZ megyei igazgatósága díjazta a 2013-as év legkiemelkedőbb békés megyei labdarúgóit és edzőit. A díjat Majoros Attiláttól, a OTP-MOL Bozsik intézményi program vezetőjétől vette át kollégánk, aki a gondolatait az elmúlt időszakról honlapunkkal is megosztotta.

"Megfelelő szakmai munka és odaadó emberek szükségeltetnek!"

– Gábor, gratulálunk a díjhoz először is! Mondanál pár szót az elismerésről?

– Ezt a díjat a megyei OTP Bank Bozsik – programban nyújtott szerepemért illetve szervező munkámért kaptam az MLSZ képviselőitől. A rendezvényen kiderült, hogy rajtam kívül még 3 kollégám kapott ilyen díjat. Külön öröm, hogy Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó is jelen volt az eseményen, mely jelzi az elismerés értékét.

– Hogyan kapcsolódtál be a programba?

– Az előző évek során, mint felkészítő edző, illetve külső szemlélő vettem részt az OTP Bank Bozsik – programban, és sajnos sok negatív történéssel találkoztam. Akkor még nem láttam bele a részletekbe, de mára már kialakult képem van a program nehézségeiről valamint előnyeiről egyaránt. Az idei szezontól azonban már 100%-os tagja lehetek ennek a nagyszerű utánpótlást foglalkoztató sorozatnak – mint az orosházi alközpont vezetője -, így megismerve a részleteit, bizton állítom, hogy megfelelő szakmai munkával, illetve odaadó emberekkel nagyon sikeres lehet ez a kezdeményezés, ami jól szolgálhatja a magyar foci fejlődését, előrelépési lehetőségeit. Az én feladatom a programban jelenleg, hogy összefogjam és koordináljam az alközpontomhoz tartozó egyesületeket, s megszervezzük az őszi, tavaszi tornákat, rendezvényeket. Továbbá feladatom részét képezi még egy alközponti válogatott összeállítása a környékbeli 2001-es születésű gyerekekből, akiknek havi rendszerességgel vannak összetartások, edzések az előre kijelölt helyszíneken.

Milyen fontos változásokat emelnél ki az előzőekhez képest?

– Úgy érzem, ebben a szezonban rengeteg pozitív változás történt a programban. Gondolok itt a pályán szaladgáló gyerekek szüleinek magatartásának pozitív változására, az edzők viselkedésére, a helyszíneken dolgozók alázatosabb munkájára. A szervezés területén is tapasztalható előrelépés, hiszen az  „apróbb” részletekre is nagyobb hangsúlyt fektettünk, például igyekszünk hangosítás biztosítani minden tornára, a pályák elkerítésére és kiemelésére is több erőfeszítést végzünk, így emelve a színvonalat a megfelelő módra. Ezek mellett próbálunk a csapatoknál létszámnövekedést is elérni, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg – tehetségtől függetlenül – ezzel a csodálatos sportággal. Mindenképpen említendő a programmal kapcsolatban, hogy a gyerekek jól érezték magukat a tornákon, megtanultak örülni a csokinak, oklevélnek, és már nem keresik az érmeket, nem nézik csak és kizárólag az eredményeket!

Miben lehetne még fejlődni, min kellene még változtatni esetleg, hogy még jobb legyen ez a kezdeményezés?

– Véleményem szerint még nagyobb összefogás szükséges, valamint részletesebb tájékoztatás a program fontosságáról a klubok, szülők illetve csapatvezetők felé. Ennek elsődleges felelőse a felkészítő edző, valamint mi alközpontvezetők, körzetvezetők. Talán amiben tovább tudna fejlődni és erősödni a program az a folyamatos kontroll a klubok, vezetők és a felkészítő edzők munkáját illetően. Ekkora anyagi támogatás mellett minden adott, hogy pozitív irányba fejlődjön a labdarúgásunk, de csak akkor tud működni, ha mindenki „tisztán” végzi a dolgát, egyfajta hivatásként tekint a munkájára. Mindenképpen fontosnak tartom a továbbképzéseket, legfőképp azoknak, akik nem azért mennek el, mert kötelező, hanem mert tanulni akarnak.

– Köszönjük a válaszokat, további sok sikert kívánunk!

– Én köszönöm! S ezúton szeretnék szintén köszönetet mondani azoknak a kollégáknak, vezetőknek, szülőknek egyaránt, akik az év során segítették a munkámat, s lehetőséget biztosítottak számomra, hogy összefogással és egy egységes magas szintű szervezéssel elindítsunk egy értékek mentén szerveződő, fontos labdarúgó utánpótlás-sorozatot a körzetben, mely lehetővé teszi a gyerekek sportág iránti elkötelezettségét!

 

 

Start a Conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük