Győzelem a 94. percben Nagyszénás ellen!

Parázs hangulatú, esős mérkőzésen szerzett 3 pontot felnőtt csapatunk a lefújás előtti percekben!

A szakadó eső ellenére is több mint 200 néző gyűlt össze a hétvégi megye III-as rangadóra az ULE-pályán, ahol az eddigi szintén 100%-os teljesítménnyel szereplő Nagyszénás SE-t láttuk vendégül. A találkozó a vendégek számára kezdődött a legjobb forgatókönyvvel, ugyanis egy kétes szituációt követően büntetőhöz jutottak, amit Trenka irdatlan erővel lőtt a léc alá a 4. percben. Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a kék mezesek, mert Boros Bálint remek szóló után kiegyenlítette az állást 5 percet követően. Az első félidő csendben csordogált ezek után a szitáló esőben, a vendégek többnyire szervezetten igyekeztek védekezni, míg az orosháziak próbálkozásai rendre elhaltak már a középpályán egészen a 42. percig, amikor Debreceni ugrott ki a jobb oldalon a fellazult védelemben, s egy remek lövőcselt követően csak buktatni tudta a 16-oson belül a szerelni igyekvő védő! 11-es! A büntetőt Buza Barnabás laposan a vetődő kapus lábába rúgta, így maradt 1-1 a mérkőzés állása a szünetre menet.

A 2. játékrészre felpörögtek az események, ami az 53. percben hazai góllá is érett! Ezúttal is Debreceni verekedte be magát a büntetőterületen belülre, ahol ismét csak szabálytalanul tudták megállítani, így a megítélt 11-est Pardi értékesítette, átvéve ezzel a vezetést! A találat után a hevesen reklamáló Maglóczkit a játékvezető kiállította második sárga lap után. A folytatásban több meccslabdát is elpuskáztak az ulésok, így ahogy lenni szokott, a semmiből egyenlítettek a remekül küzdő, már létszámhátrányban lévő vendégek Horváth révén, aki egy védelmi megingást kihasználva, a kapust megelőzve csúsztatott az üresen maradt kapuba negyed órával a vége előtt.

A találkozó lendülete és irama ekkor varázsütésre megváltozott, ugyanis a vendégek az egy pontot őrizve "bekkeltek", míg az orosháziak a győzelmet megcélozva rohamoztak a kapujukhoz szegezvén a hősiesen védekező Nagyszénás csapatát. Az idő egyre csak fogyott, a posztok olykor teljesen felborulva mutatták, hogy hazaiaknak csak a 3 pont megszerzése lenne jó!

Így érkeztünk el az utolsó pillanatokhoz, – amit egy, a már a megyei alsóbb osztályú mérkőzéseken "kötelező" elemként definiálhatóan: egy pályára berohanó kutya sem tudott tovább fokozni -, s a 94. percben egy kavarodást követően a rutinos Elekes Károly kotorta be közvetlen közelről a labdát a hálóba, eldöntve ezzel a rangadó és a 3 pont sorsát!

Ezzel a győzelemmel a vesztett pontokat tekintve csapatunk átvette a vezetést a tabellán az utolsó, őszi fordulót megelőzően! Gratulálunk a győzelemhez, hajrá, ULE!

OMTK-ULE 1913 – Nagyszénás SE 3–2 (1–1)

Megyei III. OMTK-ULE Sportcentrum,

Orosháza: Szabó Z. – Fejes, Pardi (Kichler), Kánya, Boros, Krivik, – Debreceni, Elekes, Buza, – Greman, Lövei
Edző: Gyimesi András.

14963179_1134533346643471_2767447273116870891_n

Start a Conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük