„Egyik csapatnak sem ebben az osztályban lenne a helye!”

Közeleg a sorsdöntő Nagyszénás elleni rangadó, mely apropóján az ellenfél csapatának edzőjét, Boér Zsoltot faggattuk az esélyekről és sok egyéb másról is.

Zsolt! Ha a fiatalabbak nem is, de a „rutinosabbak” közül sokan tudják, hogy elég sok szállal kötődsz Orosháza városához!

Így van! Ami a sportpályafutásomat illeti, sok évet töltöttem el a városban a Rákóczi Vasas igazolt játékosaként különböző osztályokban focizva. A mai napi szívesen emlékszem vissza ezekre az időkre, hiszen az aktív labdarúgó pályafutásom meghatározó időszakai voltak ezek. Itt lettem megyei I. osztályú gólkirály 2004-ben, de 10 évvel később is gólokban gazdag félévet húztam le Rákóczitelepen egy remek közösségben.

Most pedig jön a Derbi! Te a Nagyszénás csapatát irányítod, az ellenfél pedig az OMTK-ULE csapata. Mindez a Megye III. osztályban… Gondoltál volna erre pár évvel ezelőtt?

Egyáltalán nem, hiszen a nagyszénási focit 5 évvel ezelőtt sikerült visszavezetnie testvéremnek (Boér Gábornak – a szerk.) a megyei I. osztályba egy rendkívül jó közösséget felépítve! A vezetők, a játékosok mindent megtettek, hogy újra a legmagasabb osztályban játszhassanak megyei szinten, mely célt sikerült is elérni a szezonban. Mindezt egy-két év alatt tönkretették az utódaink, s gyakorlatilag – a megszűnés sorsával is szembenézve – kezdhettünk elölről építkezni újra tavaly nyáron. Természetesen az orosházi focinak is magasabban kellene szerepelnie, de bízok benne, hogy mindkét csapat feljebb tud lépni az évek során az őket megillető helyekre.

Ha már testvéredet említetted! Gábor a Békéscsaba vezetőedzője jelenleg, s most nyert felvételit a legmagasabb hazai edzőképző tanfolyamra, az UEFA PRO tanfolyamra! Besegít néha a munkádba?

Természetesen egy-két szakmai tanáccsal ellát – amit szívesen is fogadok -, azonban a mindennapi munkába, a csapattal kapcsolatos apróbb mozzanatokba nem szól bele, mert nem is akar, de egyébként sem lenne rá ideje, hiszen eléggé elfoglalt a saját feladataival.

Térjünk rá a szombati meccsre! A képlet egyértelműnek látszik: a csapatod győzelemre van ítélve a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Miben változtat ez a kényszer a heti felkészülési munkában?

Semmiben. A megszokott módon készülünk a találkozóra. Eddig is győzelemre játszottunk minden 90 perc során, így ez most sem lesz másként. A motivációval biztos nem lesz gond, ezt már most látom. Egy remek csapattal meccselünk hazai környezetben, akik némileg előnyben vannak a gólkülönbségük miatt, de természetesen mindent megpróbálunk, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret!

Mi történik, ha nem lesz meg a 3 pont?

Tragédia biztos nem. A célunk nyáron az volt, hogy egy jó és összetartó közösséget alakítsunk ki, ami már maximálisan megvalósult szerintem. A remek hangulat ráadásul eredményességgel is párosult, hiszen gyakorlatilag 2 fordulóval a vége előtt a saját kezünkben van a bajnoki címünk sorsa.

Ha meglesz a 3 pont?

Természetesen nagyon boldogok lennénk, de ez még messzire van! Azt is tudom, hogy a megye II. osztályt elvállalnánk, s a keretünkben sem kellene nagy változtatásokat eszközölnünk, ugyanis a mostani is érett már az egy osztállyal feljebb való induláshoz.

Kik dönthetnek a rangadón?

A csapatomból senkit nem emelnék ki, bárki képes a találkozó eldöntésére, mivel többen is remek szezont produkáltak. Bárkiből lehet nyerő ember szombaton. Az is benne van, hogy egy csereként beálló játékos dönti el egy villanással a 3 pont sorsát. A vendégeknél 5-6 játékos is szerepelt NB-s bajnokságokban, így ott is bárki eldönthet egy ilyen mérkőzést.

Nagy meccs lesz, biztos. A hangultra sem lehet majd panasz, úgy sejtem.

Megmondom őszintén, a megyei III. osztályban eddig soha nem látott nézőszámra számítok! Véleményem szerint borítékolható a sok néző, akár 400 szurkoló is lehet, hiszen Orosházáról és a környező településekről is biztosan sokan érkeznek erre a sorsdöntő találkozóra.

A végére már csak egy tippelésre kérnélek a döntő meccs előtt!

Rendben.

Tehát, Juventus – Real Madrid?

Ja…A két legjobb formában lévő csapat találkozik este a BL-döntőben ez vitathatatlan, így 1-1-es döntetlent várok. Viszont mivel Barcelona-szurkoló vagyok, ezért büntetőrúgásokkal nyer a hosszabbítást követően az olasz gárda, azt kell, hogy mondjam!

És a mi meccsünk?

Ez már egyértelmű. 3-2-re nyerünk, mi más is lehetne?!

(Fényképek: Nagyszénás SE / facebook)

Az orosházi edzőpárossal folytatott esélylatolgatást a következő napokban olvashatják honlapunkon!

Start a Conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük