„A győzelemért utazunk Szénásra!”

A holnapi rangadó kapcsán kérdeztük az ULE edzőpárosát, Buza Barnabást és Czollner Gábort az esélyekről, a bajnokságban eddig elért eredményekről.

Egyesületünk felnőtt csapata tavaly nyáron alakult a megyei III. osztályban. Milyen céllal, elképzelésekkel indult az egész projekt?

A cél egyértelmű volt: legyen újra egy orosházi felnőtt csapat a Mátrai Stadionban! Sok huzavona után a megyei igazgatósággal egyeztetve a megyei III. osztályban sikerült csak elindulnunk, így gyakorlatilag a képzeletbeli létra legalsó fokáról kell, hogy megvalósítsuk az elképzeléseinket. A bajnokság indulásánál az élmezőnyt céloztuk be, azonban 5-6 fordulót követően világossá vált, hogy akár a dobogó teteje sem elérhetetlen. Fontos volt még a szeptemberi rajtnál, hogy a 16. életévüket betöltött, s az arra alkalmas fiatalokat a fokozatosság elve mentén építsük be a felnőtt keretbe. Úgy próbáljuk meg a helyi fiatalokat integrálni a felnőttek közé, hogy 4-5 év múlva egy stabil megyei I. osztályú gárda gerincét alkossák majd, akik bármelyik pillanatban készen tudnak állni az esetleges NBIII-as bajnokságban való induláshoz. Eredménykényszer nincs jelenleg, hiszen nem a feljutás volt kitűzve célul 10 hónappal ezelőtt, viszont ha már itt állunk a lehetőség kapujában, akkor mindenképpen szeretnénk megragadni az eggyel magasabb osztályban való szereplés jogát, hogy a következő szezonban már erősebb csapatok ellen kelljen helytállniuk a fiataloknak. A Szénás egy remek csapat – amit eredményei is mutatnak -, most itt a lehetőség a bizonyításra holnap! (A képen Kichler Richárd, aki 16 évesen már 9 gólnál jár.)

Gyakorlatilag a holnapi meccs dönt mindenről. Hogyan készült a csapat a héten?

Mindenki nagyon készül, ez abszolút látszik. Senkit nem kell motiválni, gyakorlatilag már hetek óta ezt a meccset várjuk! Egy picit előnyben vagyunk a gólarányunk miatt, s talán mi is vagyunk a jobbak, de egy meccsen bármi lehet a fociban, „a labda gömbölyű” – szokták mondani!

Lehet az 1 pont is elég lesz?

Természetesen a győzelem reményében indulunk el szombaton, de ha a meccs képe úgy hozza majd, akkor lehet az 1 ponttal is elégedettek leszünk. Egy biztos, a vereséggel nem számolunk.

Mi dönthet szombaton a 90 perc alatt?

A ellenfél erős gárda, ezzel tisztában vagyunk. Nyilván nem véletlenül állnak úgy, ahogyan most. Azonban úgy véljük, ha a saját játékunkat tudjuk majd játszani, s ki tudunk majd zárni minden nehezítő külső körülményt, akkor meg fogjuk tudni nyerni a találkozót. Az ellenfél csapatában is vannak jó játékosok, mi azonban nagyon bízunk a 4 előre játszó játékosainkban, akik eddig 106 gólt lőttek összesen a szezon során.

A külső körülményeket említettétek. Milyen hangulatra számítotok?

Bízunk benne, hogy sokan elkísérnek minket Orosházáról buzdítani! Sok nézővel és remek hangulattal számolunk, hiszen Nagyszénáson is szertik a focit, így biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz hiány hangzavarban. Az orosházi szurkolóknak megígérhetjük, mindent megteszünk a győzelemért, s ezúton is kérjük Őket, jöjjenek, segítsenek minket minél többen, mert ez a csapat megérdemli a bíztatást!

Start a Conversation

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük