Nem sikerült a győzelem, második helyen zártuk a bajnokságot

Ezúttal is a második helyen végzett felnőtt csapatunk a bajnokságban, a győztes most is Nagyszénás csapata lett.

Szeszélyes időjárás és rengeteg szurkoló várta a találkozó kezdetét szombaton, ami a bajnoki cím eldöntését jelentette az utolsó 32. fordulóban. A 700 néző előtt útjára induló mérkőzés rögtön hatalmas küzdelmet és kiélezett párharcokat hozott, melyből nem mi jöttünk ki jól, hiszen 30 perc elteltével gól- és kettős emberhátrányba kerültünk, s ez rá is nyomta a bélyegét a bajnoki döntőre, gyakorlatilag el is döntve minden lényegi kérdést a 2. félidőre. Csapatunk meddő kísérleteit könnyen hárították a hazaiak, akik a 68. percben meg is szerezték a találkozó lezárását eredményező újabb találatot, otthon tartva a bajnoki címet jelképező serleget. A Déli csoport győztese így a Nagyszénás SE lett, bebiztosítva az eggyel magasabb osztályba való kerülésüket a 2018-19-es szeszont illetően. 

Nesine Üyelik BonusuNagyszénás SE – Orosházi MTK-ULE 1913    2 – 0    (1 – 0)

Nagyszénás, 700 néző

Nagyszénás: Blaskó – Godár (Simon L.), Zábrák, Makra, Kecskeméti (Balogh Gy.), Márk (Szabó Á.), Szilágyi, Libor, Liska (Iványi), Nagy Sz., Miszlai (Zalai). Edző: Boér Zsolt

Orosháza: Marunák – Szabó Á., Szabó N., Deli L., Elekes K., Kasza I. (Kovács D.), Futaki K., Buza B. (Fehér B.), Simon R., Sindel R., Lestyán Z. (Mucsi). Edző: Czollner Gábor

Gólszerzők: Szilágyi (18.), Miszlai (68.).

Kiállítva: Zábrák (90.) ill. Elekes (30.), Deli (43.)

(fotók: oroscafe.hu)

Újra az utolsó forduló dönt

Megyei másodosztályban szereplő felnőtt csapatunknak az utolsó fordulóra maradt a döntés!

A képlet egyszerű: győzni kell! Az ULE-csapatának a 32. fordulóban kell kiharcolnia a megye I.-be való feljutást érő első helyet, mégpedig a legnagyobb riválisa otthonában! A sorsdöntő találkozó előtt bizakodhatnak az orosháziak, hiszen az odavágót is figyelmbe véve 37 találatot szerzett az utolsó 5 fordulóban a gárda, így magabiztosan léphetnek pályára Nagyszénáson. A tavaly (szintén az utolsó fordulóban – Megye III.) ugyanitt elvesztett döntő még élénken élhet az emlékezetekben, azonban az akkori hiábakat kijavítva, s egy emlékezetes mérkőzést produkálva szerezheti meg a Czollner – legénység a bajnoki címet idén! Legyünk sokan, szurkoljunk a bajnoki elsőségért!

2018. június 09. 18:00, Nagyszénás – OMTK-ULE 1913, Nagyszénási Sportpálya

Országos döntőben U12-es csapatunk!

Szegeden szerepelt U12-es csapatunk a Danone Focikupa területi selejtező tornáján, ahol összesítve a második helyen végzett!

Az ulésok a Kecskemét LA-t (2-0), a Monort (2-1), valmint a Videoton (1-0) korosztályos csapatait legyőzve, illetve további három döntetlent követően Dunaharaszti (0-0), Szeged (1-1), Soroksár (1-1) a regionális tornán a II. helyet szerezték meg! Az esüstérem feljogosítja csapatunkat, hogy az országos döntőben szerepeljen Budapesten június 17-én, ahol a vegző győztes Spanyolországban képviselheti Magyarország színeit 2019-ben!

Gratulálunk a csapatnak, hajrá, ULE!

Villanyfényes rangadó a hétvégén!

Gyakorlatilag az utolsó esélyek egyikét szeretné megragadni felnőtt csapatunk a Nagyszénás elleni rangadón szombaton!

A nem várt felsőházi pontvesztéseket követően a bajnoki címért folytatott harcban 6 pontos lemaradásban vannak az orosháziak, így elmondható, hogy amennyiben nem győzik le az ulésok a legnagyobb rivális gárdát, minimális esélyeik maradnak a végső győzelmet illetően. Reményre adhat okot a hazai pálya ereje, ugyanis eddig 12 mérkőzésből 12 győzelmet abszolvált csapatunk az ULE-pályán, ahol összesítve 52 gólt szerzett. A felsőházi 5. forduló találkozójára hazai pályán kerül sor szombaton 19:30-as kezdéssel!

Vereség a felsőház első meccsén

Mezőkovácsházán lépett pályára felnőtt csapatunk a hétvégén, ahol a Megye II. Déli csoport első felsőházi találkozóját rendeztek. A találkozó nem indult jó, hiszen az első félidő első felében már 3-0-ás előnyre tettek szert a hazaiak, így az ulésok gyakorlatilag végig futottak az eredmény után. A találkozó végére feljött csapatunk ugyan 3-2-re, de a pontszerzés elmaradt. A javításra szombaton (ápr.14.) 16:30-tól lesz mód és lehetőség hazai környezetben a Kétegyháza gárdája ellen.

Megye II. Déli csoport / Mezőkovácsháza – OMTK-ULE 3-2 (3-0) 

(fotó: oroscafe.hu)

Átvette felnőtt csapatunk a vezetést a tabellán!

Szomszédvári rangadón győzedelmeskedett az ULE-csapata, így első helyről folytathatjuk a bajnokságot!

Sindel Roland góljával elszenvedte nagy riválisunk, a Nagyszénás csapata szezonbeli első vereségét! A fiatal támadónk a találkozó első félidejének utolsó percében zörgette meg a ellenfél hálóját, beállítva ezzel a küzdelmes mérkőzés végeredményét. (foto:oroscafe.hu)

OMTK-ULE 1913 – Nagyszénási SE 1 – 0

Orosháza: Marunák – Deli (Barna M.), Lestyán, Futaki, Szabó N., Fejes (Kovács D.), Simon, Elekes (Buza B.), Mucsi, Sindel, Kasza (Szabó Á.)

Nagyszénás: Pajkó – Godár, Zábrák (Viszkok R.), Kecskeméti (Balogh Gy.), Iványi (Szilágyi), Miszlai, Makra, Maglóczki, Libor, Nagy Sz., Márk (Hegedűs)

 

Téli felkészülés – Eredményes teremtornák

Szép sikereket értek el korosztályos csapataink a december-januári időszakban!

Minden télen, így ezúttal is számos helyi, illetve vidéki kisebb-nagyobb teremtornákon készülnek a tavaszi erőpróbákra egyesületünk korosztályos csapatai. Az elmúlt két hónap eseményeit a sok szép eredmény bizonyítja, hiszen több csapatunk is a dobogóra állhatott a végelszámoláskor.

U12-es gárdánk a hazai rendezésű Téli Kupán végzett az élen, míg szintén aranyéremmel zárt Kiskunhalason is egy 6 csapatos teremtornán. A 2006-os születésű gyerekek Bordányban is pályára léptek január során, ahonnan ezüstéremmel térhettek haza Dávid Zsolt tanítványai. U11-es csapatunk a debreceni Karácsony Kupán mutatta meg erejét, ahol egy nemzetközi szintű, több mint 100 csapat részvételével lezajlott háromnapos utánpótlás tornán zártak az előkelő 4. helyen. 2007-eseink sem maradtak első helyezés nélkül, mivel a Szarvas Kupán bizonyultak a legjobb csapatnak az év első megmérettetésén. U9-es csapatunk Kétegyházán szerzett ezüstérmet, míg U7-eseink az orosházi tornán végeztek másodikként. Ifjúsági csapataink közül az U17-esek és az U16-osok hoztak haza egy-egy serleget Szolnokról, előbbiek 2. helyen, míg utábbiak az élen zártak a hagyományos Kolláth Emléktornán! 

[smartslider2 slider=”16″]

Egész napos focival zártuk az évet

Az ünnepek közeledtével egyesületünk mind a 10 korosztálya egymás közti játékkal zárta hivatalosan a 2017-es évet.

Az Eötvös iskola sportcsarnokában megrendezett Nekünk a foci az ünnep! elnevezésü eseményen nem csak a fiatal ulésok, hanem az Orosháza FC 2006-2007-es bronzérmes NBII-es csapata is pályára lépett a nap zárásaként. A legutolsó nagy sikert megérő orosházi felnőtt csapat – aki a Nyíregyháza, valamint a Ferencváros mögött harmadikként zárt 10 évvel ezelőtt -, egyesületünk edzőivel és vezetőivel vették fel a küzdelmet kispályán, s óriási csatában végül is győztesen hagyták el 2-szer 30 perc után a játékteret.

Az ULE legfőbb céljait az egyesület elnöke, Tóth-Kása Sándor fogalmazta meg megnyitó beszédében, miszerint mihamarabb újra orosházi csapatnak kell szerepelnie az NBIII-as megmérettetésekben, s lehetőleg fiatal, helyi kötődésű labdarúgók alkossák a keretet. 

Az első kisebb lépést már december 9-én megteheti felnőtt csapatunk az áhított célok felé, ugyanis elhalasztott mérkőzésen fogadjuk hazai pályán a megyeegyes feljutásért szintén küzdő Újkígyós FC gárdáját.

Új öltöző és pályaavató

A városvezetés képviseletében Dávid Zoltán polgármester és Bojtor István alpolgármester, valamint a Magyar Labdarúgó-szövetség nevében Dunai Antal egykori klasszis válogatott-labdarúgó jelenlétében került sor egyesületünk új beruházásainak ünnepélyes átadójára és avatójára.

A több mint 110 millió forintos összberuházási költséggel járó új öltözőépületet és élőfüves sportpályát hivatalosan is birtokba vehették az OMTK-ULE focistái, akik egy Alközponti Bozsik-tornával, egy Régiós "B" Bozsik-rendezvénnyel, valamint egy-egy NBIII-as nagypályás utánpótlás bajnoki mérkőzéssel avatták egyesületünk legújabb fejlesztéseit. Ezen a napon közel 300 fiatal focizott a Gyopárosi úton nagyszerű körülmények között, bízva abban, hogy továbbra is a sportág szeretetére ösztönzés, illetve az egészséges életmódra való közvetítés megfelelő formában jelenik meg városunk labdarúgó utánpótlás egyesületénél.

[smartslider2 slider="15"]